Consiliul Judeţean şi Camera de Comerţ şi Industrie Covasna vor premia, în luna martie, cei mai buni operatori din turismul covăsnean, în cadrul unei gale organizată în premieră.

Evenimentul este dedicat tuturor operatorilor de turism din județul Covasna, scopul principal fiind aprecierea eforturilor depuse de aceştia pentru creşterea atractivității turistice a zonei.

„În cadrul galei va avea loc şi o conferinţă turistică, urmată de decernarea premiilor câştigătorilor celor 18 categorii care acoperă o paletă largă din industria turismului. Orice persoană are posibilitatea să îşi propună favoriţii la categoriile specificate şi dorim să lansăm şi o invitaţie către locuitorii judeţului Covasna, dar  şi către turiştii care au vizitat judeţul Covasna ca să îşi voteze  favoriţii. Decernarea premiilor va avea loc în data de 21 martie, începând de la ora 17, în sala de conferinţe a hotelului Fidelitas din Sfântu Gheorghe”, a declarat vicepreședintele CJ Covasna, Gruman Robert.

Potrivit acestuia, vor fi acordate câte trei premii pentru categoriile marketing turistic online, evenimente turistice, centre de echitaţie şi turism ecvestru, atelierele meşteşugăreşti, agenţii de turism, ghizi de turism, chelner, barman/barista, bucătar, fast-food, restaurant clasic, camping, motel sau tabără, cameră sau apartament de închiriat, pensiune din zonă rurală, pensiune din zonă urbană, cazare în castele şi conace, hoteluri de una sau două stele şi hoteluri de trei sau patru stele.

Candidații pot fi nominalizați pe site-ul https://gala.visitcovasna.com până pe 4 martie

Publicul își poate exprima opțiunile în perioada 5-17 martie, desemnarea câștigătorilor urmând să fie făcută pe baza preferințelor votanților și a juriului format din 9 persoane, printre care se numără și vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna, Laszlo Endre.

Potrivit organizatoror, evenimentul va fi organizat anual, pentru o mai bună cunoaştere a oamenilor care lucrează în domeniul turismului, dar şi pentru a stimula creşterea calităţii serviciilor oferite turiştilor.

Numai în 2018 județul Covasna a fost vizitat de peste 100.000 de turiști din străinătate și din țară, fiind înregistrată o creștere semnificativă în ultimii 5 ani, iar autoritățile locale sunt de părere că finalizarea autostrăzii Transilvania și punerea în funcțiune a aeroportului de la Ghimbav vor duce la dublarea acestui număr.

Articolul precedentBilanţ pesta porcină în Covasna: amenzi de aproape 10.000 lei, 143 de porci sacrificaţi, mai multe dosare penale
Articolul următorSANITAS anunţă proteste pentru lunile martie şi aprilie