Zilele toride de vară sunt, pe lângă vacanță și relaxare, un bun prilej pentru echipa Teatrului „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe de a pregăti îndrăgitul festival D-butan-T, care ajunge deja la cea de-a patra ediție. Tematica evenimentului ce se va desfășura în perioada 13 – 19 octombrie 2019, este coregrafia.

Deși până în ziua deschiderii mai sunt câteva luni, programul a prins contur, urmând să fie completat cu spectacolele din concurs, unde înscrierile continuă până în data de 1 septembrie.

D-butan-T se va deschide oficial, duminică, 13 octombrie, la Sala Arta a Teatrului „Andrei Mureșanu” cu spectacolul „Dragonul de aur”, producție proprie, în regia Catincăi Drăgănescu. În zilele următoare, festivalul va continua cu o serie de ateliere, conferințe și lansări de carte, susținute de specialiști în domeniu. Între aceștia, invitații de anul acesta, Andreea Gavriliu, Dr. Danny Tan din Singapore și Miruna Runcan, și-au confirmat prezența, celelalte ateliere fiind susținute de cei cinci membri ai juriului, Veres-Nagy Attila, Zeno Apostolache, Magor Bocsárdi, Vava Ștefănescu și Flavia Giurgiu. În penultima zi a evenimentului, cei interesați vor putea urmări un foto slide show cu imagini din festival, realizate de fotograful Volker Vornehm. În ziua decernării premiilor, festivalul D-butan-T se va închide cu un spectacol de gală oferit de Filarmonica din Iași. O premieră a acestei ediții va fi un flash mob pentru toleranță, care va surprinde prin amploarea sa și prin numărul mare de artiști implicați.

Ca și în edițiile anterioare, publicul spectator va plăti cu zâmbete pentru cafea și cu un cântec pentru vin, iar intrarea la toate atelierele, conferințele și spectacolele va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

Chiar dacă evenimentele cuprinse în cadrul festivalului D-butan-T îi vizează pe cei mari, nici copiii nu vor fi neglijați. Aceștia vor avea la dispoziție Biblioteca TAM unde se vor bucura de surprize pregătite special pentru ei.

Articolul precedentZăbala, comuna din județul Covasna cu internet gratuit
Articolul următorMelodii argentiniene de tango în Piața Centrală din Sfântu Gheorghe