Ziua Naţională a României a fost sărbătorită în Piaţa Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe de câteva sute de persoane, care au asistat pe un ger cumplit la o paradă militară şi la o demonstraţie aviatică susţinută cu două ore întârziere faţă de programul oficial.

Festivităţile de Ziua Naţională au început dimineaţă cu un Te Deum la Catedrala Ortodoxă din municipiu, de unde oamenii au pornit în marş către statuia voievodului Mihai Viteazul din centrul municipiului, unde au avut loc ceremoniile militare şi religioase.

În faţa mulţimii, prefectul judeţului Covasna, Sebastian Cucu, a dat citire unui mesaj de unitate şi solidaritate naţională transmis de cei 100 de români din judeţ care, în urmă cu cinci zile, au plecat într-un marş cu căruţele către Alba Iulia, urmând traseul parcurs de străbunii lor în anul 1918.

În aplauzele mulţimii, structurile subordonate Ministerului Afacerilor Interne au defilat prin faţa statuii voievodului Mihai Viteazul, iar, la finalul manifestării, mai multe avioane ale Aeroclubului „Iosif Silimon” din Braşov au survolat piaţa în care mulţimea s-a prins într-o tradiţională horă a Unirii.

Manifestările de Ziua Naţională s-au încheiat seara cu o defilare cu torţe a militarilor Garnizoanei Militare Sfântu Gheorghe, iar de la ora 21 a avut loc lansarea a 100 de lampioane, în organizarea Teatrului Andrei Mureşanu.

Articolul precedentPoliţişti şi jandarmi covăsneni, avansaţi în grad de Ziua Naţională
Articolul următorBursa locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilităţi