Casele de cultură din localitățile Ruseni, Tinoasa, Săsăuși și Lunga, aparținătoare municipiului Târgu Secuiesc, au fost renovate în cursul anului trecut și vor fi inaugurate, pe rând, în această lună, câte una în fiecare zi de vineri.

Reabilitarea acestora a început în urmă cu mai multe luni, iar lucrările au fost derulate de Primărie, fiind finanțate în proporție de 50% de Consiliul Județean Covasna, cu excepția Casei de cultură Ruseni, unde cheltuielile au fost suportate în proporție de 100% de Municipalitate.

Primăria Târgu Secuiesc a anunțat că în cursul zilei de vineri a fost inaugurată Casa de Cultură Tinoasa, care a fost reabilitată cu  50.500 lei.

„Vineri am deschis o nouă casă de cultură, de această dată am inaugurat Casa de cultură din Tinoasa (…) Valoarea totală a lucrării este de 50.500 de lei, din care 20.000 de lei sunt cheltuiți pentru lucrări de reparație și renovare, 22.400 de lei sunt cheltuiți pentru echipamente tehnice (sunet și lumini), iar restul este format din mobilier nou și alte materiale”, au transmis reprezentanții Primăriei.

Inaugurarea Casei de cultură Săsăuși a avut loc în data de 10 ianuarie, cea din Lemnia va fi inaugurată în data de 24 ianuarie, iar în ultima vineri a lunii, în data de 31 ianuarie va avea loc inaugurarea Casei de cultură Ruseni.

Festivitățile vor cuprinde atât programe culturale, cât și programe pentru copii, prezentări de carte, spectacole de umor, dansuri populare și concerte.

Articolul precedentBlue Monday. 20 ianuarie este „cea mai deprimantă zi” din 2020
Articolul următorSpectacolul „Toți privesc înainte”, la TAM Sfântu Gheorghe