Primăria Târgu Secuiesc a anunțat luni că la finalul săptămânii trecute a fost inaugurată penultima dintre cele 4 case de cultură reabilitate cu sprijinul Consiliului Judeţean Covasna în ultimele luni.

Casa de Cultură Lunga a fost renovată printr-o investiţie comună a Consiliului Judeţean şi a Primăriei, valoarea totală fiind de 63.400 de lei, din care 27.000 de lei au fost cheltuiți pentru lucrări de reparație și renovare, 20.100 de lei pentru echipamente tehnice (sunet și lumină), iar restul pentru mobilier nou și alte materiale.

Pe 24 ianuarie am inaugurat și Casa de Cultură din Lunga. Renovarea a fost posibilă printr-un proiect anunțat de Consiliul Județean Covasna, completat de contribuția proprie a Primăriei (…) Inaugurarea a fost colorată de lansarea de carte a președintelui Tamás Sándor, de programul Ansamblului de Dansuri Populare Perkő, și de producția formației Székely Góbék. Evenimentul a luat sfârșit cu Casa dansului popular. Mulțumiri pentru organizare Casei de Cultură Vigadó”, au transmis reprezentanţii Primăriei Târgu Secuiesc, într-o postare pe Facebook.

Casele de cultură din localitățile Ruseni, Tinoasa, Săsăuși și Lunga, aparținătoare municipiului Târgu Secuiesc, au fost renovate în cursul anului trecut și inaugurate, pe rând, în această lună, câte una în fiecare zi de vineri.

Reabilitarea acestora a început în urmă cu mai multe luni, iar lucrările au fost derulate de Primărie, fiind finanțate în proporție de 50% de Consiliul Județean Covasna, cu excepția Casei de cultură Ruseni, unde cheltuielile au fost suportate în proporție de 100% de Municipalitate.

Aceasta din urmă va fi inaugurată în ultima zi de vineri a acestei luni, în data de 31 ianuarie.

Articolul precedentUn milion de turiști/an în județul Covasna, obiectivul Consiliului Județean pentru următorii 10 ani
Articolul următorBărbatul care a căzut cu mașina în Lacul Reci, amendat cu 1.000 de lei pentru „tulburarea liniştii publice”