Cea de a 10-a ediție a Caravanei Filmelor TIFF va include în traseul său și comuna Zăbala, în care va poposi  în zilele de 20 și 21 august, iar cinefilii sunt așteptați la Domeniile Mikes cu două proiecții în aer liber.

Startul serilor de film în atmosfera autentică promisă de Zabola Estate este dat de Parking, cel mai nou film al regizorului Tudor Giurgiu. Descris ca fiind „o odă dedicată tuturor visătorilor și cutezătorilor care au părăsit zona de confort a orașului natal pentru a căuta o viață mai bună în altă parte.” (Cineuropa), adaptarea bestseller-ului „Apropierea”, al scriitorului Marin Mălaicu-Hondrari, îi va încânta pe cinefilii din Covasna, de la 21:30, cu povestea lui Adrian (Mihai Smarandache), un poet din Sângeorz-Băi care emigrează ilegal în Spania anului 2002. Odată ajuns în Cordoba, viața lui se transformă într-o aventură complicată, pendulând între imposibila poveste de dragoste cu o cântăreață spaniolă (Belén Cuesta) și dorul de casă. Călătoria lui în căutarea marii iubiri se va transforma într-o poveste surprinzătoare, sensibilă și plină de provocări.

Cea de-a doua seară aduce pe marele ecran lungmetrajul de debut al regizorului ungar Balázs Lengyel, satira de excepție Lajkó: țigan în cosmos / Lajkó: Cigány az űrben, cu Tamás Keresztes și Tibor Pálffy (nominalizat în 2010 la Premiile Gopo pentru rolul secundar din Katalin Varga) în distribuție. Filmul pornește de la ideea cum că primul om care s-a întors în viață din spațiu nu a fost Yuri Gagarin, ci Lajkó Serbán, un pilot țigan din Ungaria, devenit unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale Războiului Rece.

Proiecțiile în aer liber vor începe de la 21:30, iar prețul unui bilet este de 18 lei.

Articolul precedentLászló Csaba după Sepsi – CFR Cluj 1-1: „Rezultatul este corect. Am simțit că echipa are stabilitate”
Articolul următor18 proiecte de promovare și dezvoltare a limbii române în județele Covasna și Harghita, derulate de Guvern