Federația Română de Orientare în colaborare cu Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Clubul Sportiv Municipal VSK Csikszereda Miercurea Ciuc organizează în weekendul 6-7 aprilie prima etapă din acest sezon al Campionatului Naţional de Sprint Urban.

Ca o noutate faţă de alte etape de acest gen, competiţia de la Sfântu Gheorghe va avea două componente distincte: o etapă de sprint urban pe străzile din municipiu, şi o etapă de alergare pe pista de atletism a Stadionului Municipal.

Câştigători vor fi desemnaţi concurenţii care vor avea cel mai bun timp cumulat din cele două probe.

Competiţiile de orientare nu sunt o noutate în ţara noastră, însă acesta nu este un sport foarte popular, motiv pentru care organizatorii au dorit să-l promoveze şi în această zonă.

Proba de sprint urban presupune parcurgerea unui traseu de aproximativ 3 km prin atingerea unor puncte fixe stabilite de organizatori şi marcate pe harta primită de concurenţi. Aceştia din urmă hotărăsc în timp real ce traseu aleg şi care li se pare varianta cea mai scurtă de a parcurge traseul stabilit.

Concurenţii vor fi împărţiţi în mai multe categorii de vârstă, masculin şi feminin, iar taxa de înscriere este de 30 de lei la Elite, 18 ani şi 35 de ani, 25 de lei la categoriile 45, 55, 65 de ani şi 20 de lei pentru categoria 14 ani, atât fete cât şi băieţi.

Mai multe detalii pot fi aflate de pe site-ul oficial al competiţiei (AICI), iar înscrierile se pot face până pe 31 martie prin email la [email protected].

Articolul precedentDezvoltarea rurală, prioritatea Consiliului Judeţean Covasna
Articolul următorBărbați reținuți de polițiștii covăsneni pentru înșelăciune