Începând din acest an, Direcția Silvică Covasna împreună cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Covasna, prin Centrul de Tineret Întorsura Buzăului, Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului, Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Covasna, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Sistem Integrat de Management al Deșeurilor în Județul Covasna” (ADI – SIMD), lansează o nouă provocare prin campania Un copil – Un brăduț” a Regiei Naţionale a Pădurilor – ROMSILVA.

Sub sloganul „O prietenie pe viață”, noua campanie își propune responsabilizarea copiilor față de natură, prin intermediul educației forestiere şi prin implicarea acestora în acțiunile de plantare. În acest demers, părinții şi rudele sunt invitați să le dea o mână de ajutor tuturor copiilor care vor face parte din acțiunea de plantare.

“Știm cu toții că Sărbătorile de iarnă nu sunt la fel de frumoase fără brăduțul de Crăciun. Dar ce spuneți dacă un copil ar înțelege în cât timp crește pomul de Crăciun? Noi susținem și încurajăm copiii să adopte un viitor pom de Crăciun!”, se arată într-o postare a Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport Covasna, pe pagina de Facebook a instituţiei.

Conceptul campaniei este simplu, spun responsabilii proiectului: fiecare brăduț va fi plantat într-un ghiveci de către un copil, va fi îngrijit cu atenție și ajutat să ajungă, în primăvara anului viitor, tocmai bun de plantat în mediul lui natural, acolo unde îi este locul.

Lansarea oficială în județul Covasna a Campaniei Un copil – Un brăduț” va avea loc la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului, în data de 18 decembrie, de la ora 12:00, când toți elevii școlii vor planta puieții, sub îndrumarea unei echipe de silvicultori din județ.

Articolul precedentRata şomajului în judeţul Covasna se menţine la 3,30%
Articolul următorLiderul UDMR Covasna îi cere președintelui României recunoașterea meritelor episcopului Tőkés László