Astăzi este prăznuit Sfântul Apostol Codrat.

Biserica Ortodoxă îi prăznuiește în fiecare an, pe data de 21 septembrie pe Sfântul Apostol Codrat, despre care se spune că a fost o importantă figură a creștinismului. Tradiția menționează faptul că sfântul prăznuit astăzi a reușit să îi întoarcă pe păgâni cu fața către Dumnezeu, fiind cunoscut pentru înțelepciunea sa. 

Cine a fost Sfântul Apostol Codrat

Despre Sfântul Apostol Codrat se spune că a fost primul apologet al Bisericii Ortodoxe. Scrierea sa a devenit cunoscută în Grecia antică, dar foarte puține din textele sale s-au păstrat.

Ulterior, sfântul prăznuit astăzi a fost hirotonit și așa a auzit toată lumea de minunile sale. Se spune că mulți oameni care și-au pierdut credința au reușit să revină la dragostea pentru Dumnezeu, după ce Sfântul Apostol Codrat s-a rugat pentru sufletele lor.

Cu toate că a dus mai departe credința, acest lucru nu a fost pe placul împăratului. Din ordinul său, a fost bătut cu pietre și supus la chinuri cumplite.

Astăzi, mai sunt pomeniți și:

  • Sfântul Cuvios Iona Savaitul;
  • Sfântul Mucenic Eusebie;
  • Sfinții Mucenici și frați Eusebie, Nestavu și Zinon;
  • Sfinții Meletie și Isachie, episcopii Ciprului;
  • Sfântul Mucenic Prisc și cei șase mucenici, paznicii împăratului Maximian.
Articolul precedentCRIZĂ în energie – Klaus Iohannis: „Este etic să facem enconomii rezonabile acolo unde putem fiecare. Și eu le practic la mine acasă”
Articolul următorCinci secrete pentru o digestie sănătoasă. Sfaturi utile pentru a evita problemele digestive