TEGA S.A. a terminat acţiunea de colectare de sticle, deşeuri voluminoase, respectiv deşeuri electronice şi electrocasnice, iar în 2019 cifrele pe jumătate de an le depăşesc deja cu mult pe cele totale din anul trecut.

„Putem să avem rezultate bune în ceea ce priveşte colectarea selectivă doar dacă în deșeurile mixte nu ajung materiale reciclabile. Până acum am adunat 118 tone de sticle, o cantitate care dacă nu ar fi existat acest program ar fi ajuns în altă categorie de deșeuri. La fiecare 5 kg. de sticle depuse, persoanele respective primesc câte o bere la 0,5 de litri, iar reacţia din partea populaţiei este una pozitivă. Considerăm că merită să facem aceste acţiuni, fiindcă astfel nu trebuie să plătim suplimentar pentru depunerea acestor deșeuri grele”, declară directorul general al TEGA, Máthé László.

Acţiunea se derulează din luna martie, astfel că pentru 5 kg de sticle oamenii primesc câte o bere, în cazul deşeurilor electronice contravaloarea lor se scade din factura lunară, iar deşeurile voluminoase se transportă gratuit.

Aproape 120 de tone de sticle colectate în acest an

Bilanţul în ceea ce priveşte cantitatea de sticle colectate este unul foarte bun, pentru că în primele 6 luni din acest an s-a adunat o cantitate cu peste 50% mai mare decât în tot anul trecut. E vorba despre 118.000 de kg de sticle colectate în 2019, faţă de 73.869 de kg colectate în tot anul trecut.

Pe localităţi, cele mai multe deşeuri din sticle au fost colectate la Sfântu Gheorghe, 45.000 de kg în acest an, dar cantităţi importante au fost colectate şi la Micfalău, Bodoc sau Baraolt.

În ceea ce priveşte deşeurile electrice, acestea se pot preda tot anul la depozitul TEGA din strada Energiei. Aici bilanţul ne arată o cantitate de 119.800 kg colectate din toate zonele administrate de TEGA, faţă de anul trecut când cantitatea nu depăşea 100 de tone. Suma totală care se scade din facturi în urma acestei cantităţi este de 23.247 lei.

„Am pornit cu gândul de a face acţiunea în două faze, iar acum că prima fază s-a încheiat, din 5 august începem din nou în Bixad, şi terminăm pe 11 noiembrie la Coşeni. Cu siguranţă o să avem rezultate mult mai bune decât anul trecut, iar dacă acţiunea va avea succes, dorim să continuăm la fel şi anul viitor”, a mai spus directorul general al TEGA, Máthé László.

Articolul precedentÎntrerupere de apă pe o stradă din Târgu Secuiesc
Articolul următorLa Târgu Secuiesc se „Pedalează pentru un scop bun”