Biblioteca mobilă pe care Teatrul Andrei Mureșanu (TAM) din Sfântu Gheorghe a amenajat-o într-un microbuz scos din uz, cu care în trecut actorii se deplasau în turnee, va fi transformată pentru o săptămână în „Escape Bus”, pe timpul celei de-a 4-a ediții a Festivalului D-Butan-T.

Managerul TAM, Anna Maria Popa a precizat că ideea le aparține unor eleve din clasa a IX-a, de la secția română – Dramă a Liceului de Arte „Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe, care s-au gândit să le ofere celor mici o experiență de neuitat.

Astfel, pe toată durata Festivalului D-Butan-T, o echipă de voluntari va coordona activitățile destinate copiilor cu vârste de peste 7 ani, după un scenariu conceput chiar de ei. Aceștia vor fi invitați în microbuz, în echipe de câte doi, pentru câte o tură de 15 minute de joc, timp în care vor încerca să găsească indiciile care să îi „elibereze” din microbuz.

„Avem două echipe minunate de voluntari, din clasa a IX-a și clasa a XI-a de la secția română de Dramă a Liceului de Arte. Fiecare are sarcinile foarte bine stabilite în cadrul Festivalului: cei mari se ocupă în mod deosebit de echipe și de participanți, de tot ceea ce înseamnă primirea lor și asigurarea unei experiențe cât mai plăcute în Sfântu Gheorghe, iar tinerele actrițe s-au ocupat de toate activitățile pentru copii. În afara colțului pentru lectură unde copiii vor putea asculta povești citite de micile colege, alte echipe se vor ocupa de acest Escape Bus. S-au chinuit foarte mult și au făcut tot ce ține de acest program dedicat copiilor, de la scrierea scenariului, înregistrarea vocilor, avem efecte speciale, va suna telefonul, vom căuta indicii, deci s-au ocupat cap-coadă de tot ce înseamnă acest proiect”, ne-a explicat Anna Popa.

Potrivit acesteia, cei mici vor avea la dispoziție și o „trambulină muzicală”, care va fi amplasată în Piața Libertății, și pe care vor putea sări în ritmuri muzicale, dar și un club al poveștilor, în cadrul căruia le vor fi citite unele dintre cele mai interesante și mai atractive povești pentru copii.

„Avem o altă echipă de voluntare, ele vor coordona instalația din centrul orașului. Începând de duminică, va fi prezentă în Piața Libertății, unde copiii pot să se distreze și  să țopăie în voie pe ritmuri muzicale, pe Trambulina D-Butan-T”, a mai spus Anna Popa.   

Escape Bus va fi deschis pe toată durata Festivalului, între orele 16:00 și 19:00, iar accesul va fi gratuit

A patra ediţie a Festivalului D-Butan-T, care se va desfăşura în perioada 13-19 octombrie la Sfântu Gheorghe, în organizarea Teatrului „Andrei Mureșanu”, este dedicat în acest an debutului în coregrafie, iar spectacolele selectate de juriu în lupta pentru marele premiu sunt „Chorismos”, coregrafia Anastasia Grigore, „Câte un om de iubit”, coregrafia Beatrice Maria Tudor, „De fapt”, coregrafia Simona Dabija, „Fragile, Handle with Care”, coregrafia Mariana Gavriciuc, şi „Ultima picătură”, coregrafia Maria-Luiza Dimulescu.

Pe toată durata Festivalului, publicul va avea ocazia să participe la concerte, lansări de carte, proiecţii de filme, precum şi conferinţe şi ateliere susţinute atât de membrii juriului, cât şi de invitaţii speciali Andreea Gavriliu, Dr. Danny Tan din Singapore şi Miruna Runcan.

Intrarea publicului la toate spectacolele şi acţiunile va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

Articolul precedentElevii români de a VII-a primesc abia acum manualele. Cei de la secția maghiară încă n-au de pe ce învăța
Articolul următorÎncepe vânzarea biletelor și abonamentelor pentru stagiunea de concerte simfonice 2019/2020