Locuitorii din municipiul Sfântu Gheorghe sunt invitați să participe marți, 29 octombrie, începând cu ora 18:00, la o dezbatere despre importanța și necesitatea jocului, a artei și a experimentului în spațiul școlii.

Evenimentul, care va avea loc începând cu ora 18:00, în Spațiul Expoziţional de Artă Contemporană MAGMA din Piața Libertății nr. 2, este organizat de Asociația 37 și Colegiul Național „Costache Negri” din Târgu Ocna, cu sprijinul MetruCub – resurse pentru cultură, Institutul Goethe din București, Minitremu, Magma, Asociația Reper21 – Responsabilitate Socială și Dezvoltare Durabilă.

„La 100 de ani de la apariția mișcării Bauhaus, elevi din Târgu Ocna au refăcut exercițiile originale ale celei mai influente școli de artă, arhitectură și design din secolul XX. Pe parcursul celor opt ateliere, proiectul Bauhaus Play. Exerciții artistice originale în școală, dezvoltat de Asociația 37, a adus laolaltă elevi, artiști, designeri, meșteri, dar și părinți și profesori. Sub inspirația spiritului Bauhaus, care încurajează deschiderea spre comunitate și dialog, clasa a șaptea de la Colegiul Național „Costache Negri” a devenit un  laborator de testare pentru tehnici artistice diverse, dar și pentru lucrul cu materiale neobișnuite, reciclate, gunoi – sacoșe de plastic, cutii de carton, bucăți de lemn, jucării stricate sau haine vechi. Pe durata acestor ateliere, elevii au discutat despre consumul responsabil, dezvoltare locală durabilă și eficientizarea resurselor, participând la primul lor protest Fridays for Future”, transmit organizatorii evenimentului.

Potrivit acestora, pornind de la premisa că prin observație și imaginație por fi găsite soluții pentru crearea unui viitor mai bun, copiii au explorat sculptura cinetică, au mâzgălit sub impulsul cronometrului, au proiectat și construit școala ideală, au lucrat cu hârtia reciclată, au creat bijuterii și kimonouri din plastic, au gândit fonturi din sute de buline autocolante, au construit mobilier din carton, au găsit noi întrebuințări sticlei, au croit și împletit instalații textile.

„Proiectul s-a născut din colaborarea cu Agenții Bauhaus din Berlin care testau încă din 2018 tehnicile Bauhaus în școlile publice. Având ca punct de pornire experiența proiectului Bauhaus Play, pe 29 octombrie dezbatem despre importanța și necesitatea jocului, a artei și a experimentului în spațiul școlii. Lectorii invitați sunt artistul vizual Lea Rasovszky și educatorul cultural Irina Bălan”, au mai transmis organizatorii.

Cercul de artă contemporană de la Târgu Ocna își propune ca de la an la an să crească interesul elevilor pentru artă prin întâlniri directe cu artiști contemporani, prezentări, discuții non-formale, ateliere, vizite la muzee și galerii.

Proiectul este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

 

Articolul precedentFocare de pestă porcină la mistreţii din zona Baraolt!
Articolul următorDe ce să faci voluntariat? Sfaturile unui fost elev CNMV pentru actuala generație de elevi