Candidații care susțin examenul de Bacalaureat în sesiunea august-septembrie 2019 încep marți, 27 august, probele orale.

Conform calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale, prima probă orală pe care absolvenții de liceu o vor susține este cea de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare la Limba și literatura română, care se va derula în zilele de 27 și 28 august, iar în data de 29 august va avea loc evaluarea competențelor lingvistice la Limba maternă.

Evaluarea competențelor digitale se va desfășura în data de 30 august, iar în zilele de 2 și 3 septembrie se va desfășura ultima probă, cea de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Primele rezultate vor fi afișate pe 3 septembrie, până la ora 12:00, iar în aceeași zi candidații nemulțumiți de notele primite vor putea depune eventualele contestații, urmând ca rezultatele finale să fie afișate în data de 7 septembrie.

Luni, 26 august, candidații care nu au obținut medii de trecere la prima sesiune au susținut ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului şi specializării.

Sesiunea de toamnă a examenului maturității a deputat în data de 21 august cu proba scrisă la Limba şi literatura română..

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna, toate probele celei de a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat se derulează la Liceul Tehnologic Economic-Administrativ „Berde Aron” din Sfântu Gheorghe, desemnat centru de examen, fiind înscriși, în total, 471 de candidați din județ provenind atât din seria curentă, cât și seriile anterioare.

Articolul precedentDosar penal pentru încălcarea ordinului de protecţie, la Sfântu Gheorghe
Articolul următorMotociclistă accidentată de un șofer din Sfântu Gheorghe după o depășire neregulamentară