Călătoritul cu animale nu e ușor, dar pisicile nu sunt atât de independente pe cât ne place să credem, așa că nu trebuie lăsate singure pentru perioade lungi de timp.

Dacă aveți de gând să plecați de acasă de Revelion, și vreți să vă știți felinele în siguranță, trebuie să țineți cont de faptul că, în funcție de rasă, dieta pe care o are și mediul în care trăiește, o pisică adultă poate fi lăsată singură în jur de 24-48 de ore, cu condiția ca aceasta să aibă acces la apă proaspătă și hrană uscată.

Apa se va murdări destul de repede iar litiera se va umple, așa că felina nu poate sta mai mult timp sigură, atrag atenția specialiștii.

Cel mai indicat ar fi să cereți sfatul unui medic veterinar pentru a determina exact ce perioadă poate fi lăsată singură pisica.

„Trucuri” pentru o pisică fericită și în siguranță

Dacă trebuie să vă lăsați pisica singură câteva zile, există câteva trucuri pentru ca aceasta să se simtă confortabil și să fie în siguranță:

– Luați în considerare vremea (dacă e cald afară, lăsați aerul condiționat pornit; dacă e frig, nu lăsați pisica în casă/afară fără vreo metodă de încălzire);

– Aveți grijă să aibă destulă hrană (un distribuitor automat de hrană poate fi de ajutor);

– Să aibă destulă apă;

– Adăugați încă o litieră (pentru ca animalul să aibă o rezervă dacă prima se umple)

– Lăsați-i jucăriile preferate la îndemână, ca să aibă cum să se distreze în absența voastră

Cel mai indicat ar fi să vp lăsați felina cu prietenii/familia, să angajați o persoană care să vină să aibă grijă de ea, sau să o lăsați într-un adăpost specializat, mai ales dacă veți fi plecați mai mult de 24-48 de ore

Spitalul veterinar din Sfântu Gheorghe (str. Lt. Păiuș David, nr. 12) acceptă pe perioade scurte animale de companie. Acestea sunt îngrijite de personal medical autorizat, și sunt acceptați nu doar câini sau pisici, ci chiar broaște țestoase, păsări (papagali, porumbei etc.), porcușori de Guineea, sau șerpi.

 

Articolul precedentIPJ Covasna, sfaturi pentru reducerea accidentelor rutiere
Articolul următorManagerul TAM, Anna Popa: „Sper din tot sufletul ca 2020 să fie un an cel puțin la fel de plin și bun”