Duminică, jandarmii covăsneni i-au invitat pe locuitorii oraşului Sfântu Gheorghe să li se alăture la o ștafetă de 24 de ore, organizată în cadrul Zilei Jandarmeriei Române, marcată anual pe data de 3 aprilie.

Participanţii au alergat peste 670 km în Parcul Elisabeta din municipiu, ştafeta făcând parte din activitățile dedicate sărbătoririi a 169 ani de la înființarea Jandarmeriei Române. Acţiunea avut drept scop promovarea unui stil de viață sănătos, şi pentru că s-a bucurat de succes, organizatorii au anunţat că astfel de activităţi vor fi organizate şi anul viitor.

Ziua Jandarmeriei Române va fi sărbătorită anul acesta de jandarmii covăsneni împreună cu colegii de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Brașov, astfel vor fi organizate activități la sediul inspectoratului dar și în centrul municipiului Sfântu Gheorghe.

Activitățile au debutat vineri, 29 martie, cu cea de a III-a ediție a concursului „Din Istoria Jandarmeriei Române” adresat elevilor din ciclul gimnazial şi liceal.

Marţi, 2 aprilie, între orele 10:00-12:00, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean va fi organizată Ziua porților deschise, iar activităţile dedicate Zilei Jandarmeriei Române se vor încheia miercuri, 3 aprilie, cu ceremonialul militar şi religios organizat începând cu ora 12:00 la statuia lui Mihai Viteazul.

Foto: Facebook / Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Covasna

Articolul precedentLocuitorii din Baraolt nu sunt de acord cu mutarea în oraș a copiilor instituționalizați la Olteni
Articolul următor11 concerte live pe Scena Principală de la Zilele Sfântu Gheorghe