Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Covasna, prin serviciul de ocupare EURES România vine în sprijinul persoanelor care doresc să lucreze în străinătate cu un număr de 294 locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European.

Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite de olandezi, în total 136, acestea fiind pentru muncitori necalificați în grădinărit (40); muncitori în sere de flori (20); operatori la mașini și utilaje pentru fabricarea produselor alimentare (20); procesori bulbi de flori (20); procesori de flori și plante în sere (15); culegători mere și pere (11); muncitori în producția de roșii (10); un ajutor la curățenie; un bufetier și o cameristă.

De asemenea, Germania oferă 54 de locuri de muncă pentru mecanici; electricieni; preparatori de înghețată; personal în domeniul gastronomiei de sistem; tehnicieni electrician sau electronist; bucătari; recepționeri; ospătari; zidari; șefi de echipă; chef de pârtie; chef de rang; commis de rang; consultant IT; demichef de rang, dezvoltator software; îngrijitor persoane vârstnice în azil; instalator instalații sanitare, de incalzire și gaz; junior sous chef; lăcătuș; manager recepție; parchetar; specialist IT; sudor; tâmplar; cameristă; bufetier și ajutor la curățenie.

Și austriecii sunt interesați de forța de muncă prin EURES, fiind oferite 32 de locuri, cele mai multe pentru montatori de mobilă, dar se caută și ReactJS Frontend Developeri (2).

Norvegienii oferă 18 locuri de muncă, fiind în căutare de ospătari, mecanici, tinichigii și vopsitori auto, sau antrenori de gimnastică ritmică; iar Spania a anunțat 15 locuri de muncă pentru tehnicieni mecanici și electrici la întreținere echipamente.

Potrivit AJOFM Covasna, în Slovacia sunt oferite 12 locuri de muncă pentru sticlari; în Finlanda 10 pentru instalatori de schele; sunt oferite câte 5 locuri de muncă în Ungaria pentru montatori structuri metalice și sudori; 5 locuri de muncă în agricultură în Belgia; respectiv două locuri de muncă în Franța pentru bucătar și șef de sală.

Persoanele cu domiciliul în județul Covasna, care corespund cerinţelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze Consilierului EURES din cadrul AJOFM Covasna, Strada B-dul Gen. Grigore Bălan nr.14, telefon 0267-312157, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru muncă ȋn străinătate – EURES.

Dosarul pentru înregistrarea în baza de date trebuie să conțină cererea tip, care se completează la sediul agenției; un Curriculum Vitae; o copie după actul de identitate și adeverința medicală care atestă că persoana este aptă pentru muncă.

Articolul precedentCei mai frumoși câini din România, la Covasna Dog Show
Articolul următorAccident rutier pe DN10 între Întorsura Buzăului şi Prejmer