Angajații unei fabrici din Sfântu Gheorghe vor beneficia de măsurarea tensiunii și glicemiei în cadrul unei campanii a Serviciului de Ajutor Maltez. În schimb, aceștia vor fi îndemnați să redirecționeze o parte din impozitul pe venit organizației.

Persoanele fizice pot direcționa 3,5% din impozitul pe venit pentru a asigura finanțarea activităților organizațiilor nonprofit și a furnizorilor de servicii sociale, un sprijin substanțial care altfel s-ar vărsa în vistieria statului. Printr-un parteneriat cu o fabrică din municipiu, voluntarii Serviciului de Ajutor Maltez din Sfântu Gheorghe le vor măsura angajaților tensiunea și glicemia, în speranța că vor convinge cât mai multe persoane să vină în sprijinul organizației.

„Fiecare persoană care a lucrat în 2018 poate să ofere 3,5% din impozitul pe venit pentru o asociație nonguvernamentală care este licențiată în domeniul social (…) Vom începe o colaborare cu firma Valkes, motto-ul nostru este „e mai frumos să oferi decât să primești”. Le vom măsura tuturor angajaților tensiunea și glicemia, iar câțiva tineri vor sta de vorbă cu angajații și le vor spune că pot oferi 3,5% din impozitul pe venit, procent care altfel s-ar duce la stat. Dorim să avem și alte proiecte cu firma Valkes după această activitate, atât pentru angajați cât și pentru copiii lor”, a explicat Szekely Robert, coordonatorul voluntarilor Tineretului Maltez din Sfântu Gheorghe.

Suma nu reprezintă o sponsorizare sau donație privată și nu îi costă pe angajați nimic, în schimb, banii sunt extrem de importanți pentru organizație, care în acest fel își poate finanța proiectele.

„Proiectele pe care le derulăm, care sunt fixe, sunt finanțate din proiecte scrise, din sponsorizări, dar alte proiecte precum cele în care gătim pentru 20 de persoane în fiecare sâmbătă, vizitele la căminele de bătrâni, organizarea evenimentelor pentru copii, bătrâni, tineri cu deficiențe sunt finanțate din donații, din 3,5% din impozitul pe venit, din partea comunității care oferă”, a mai explicat Szekely Robert.

La ora actuală Serviciul de Ajutor Maltez din Sfântu Gheorghe numără peste 120 de voluntari activi. Organizația contribuie permanent la soluționarea problemelor sociale ale locuitorilor și la dezvoltarea societății civile.

Articolul precedentÎncepe prima etapă de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2019-2020
Articolul următorFundația Comunitară Covasna premiază înregistrarea unui nou card comunitar