Informațiile false și dezinformarea se regăsesc pentru prima dată pe lista amenințărilor la adresa securității identificate de ENISA, în asociere directă cu noțiunea de atac declanșat pentru a influența comportamentul uman. Mai mult, aceste noi amenințări au devenit nucleul activităților de criminalitate cibernetică, fapt ce a dus la formarea unui model de business Disinformation-as-a-Service (DaaS). În același timp, proliferarea continuă a operațiunilor de hack și leak cu scopul dezinformării reprezintă un risc online și justifică includerea acestuia în strategia de securitate cibernetică a Uniunii Europene.

Inițiativa antifake.ro a lansat recent o nouă secțiune pe site, dedicată cunoașterii modului de operare al atacatorilor în mediul online și conștientizarea pericolelor care rezultă din exploatarea vulnerabilităților umane și tehnologice, ce pot contribui la creșterea rezilienței individuale și sociale și pot duce la crearea unui mediu online mai sigur.

Articolul precedentÎn Emiratele Arabe Unite a fost prima zi lucrătoare de VINERI, după ce țara a mutat weekendul sâmbătă si duminică. Ce spun cetățenii
Articolul următorEste OFICIAL! Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică a primit undă verde de la Președinte