Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Covasna a aplicat, în primele trei luni ale acestui an, 11 amenzi în valoare totală de 159.500 lei pentru încălcarea legislaţiei privind protecţia mediului.

Comisarii Gărzii de Mediu Covasna au efectuat în primul trimestru al acestui an 86 de inspecții, în urma cărora au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale și 3 avertismente.

Inspecțiile au vizat, în principal, verificarea respectării legislaţiei de mediu, a măsurilor impuse cu ocazia controalelor anterioare, dar și a măsurilor impuse cu ocazia verificărilor recalmațiilor.

Printre neregulile constatate s-au numărat lipsa evidenţei gestiunii deşeurilor, lipsa solicitării/obținerii actelor de reglementare din punct de vedere al protecției mediului, nedepunerea declaraţiei la fondul pentru mediu, nerespectarea prevederilor autorizaţiei de mediu, sau colectarea/depozitarea neselectivă a deşeurilor.

Începând cu 4 martie 2019, comisarii Gărzii de Mediu au demarat controale tematice care vizează toate administrațiile publice locale, pentru verificarea stării de salubritate a localităților și căilor de comunicație.

„În timpul acțiunilor de control și inspecție sunt verificate zonele expuse depozitărilor necontrolate de deșeuri și modul de asigurare a serviciului de salubritate (contracte cu operatorii de salubritate, depozitarea finală a deșeurilor pe amplasament)”, se mai arată în comunicatul Gărzii de Mediu Covasna.

Totodată, comisarii Gărzii de Mediu Covasna au participat acţiuni de educație ecologică în două școli din județul Covasna, unde împreună cu participanții au dezbătut probleme legate de importanța colectății selective a deșeurilor și impactul negativ pe care abandonarea deșeurilor îl are asupra mediului.

 

Articolul precedentZeci de tone de sticle şi obiecte voluminoase colectate în ultimele săptămâni
Articolul următorStudent din Covasna prins de polițiștii brașoveni după ce a vandalizat 5 mașini