Sfârşitul de săptămână a fost unul liniştit pentru poliţiştii covăsneni, nefiind înregistrate evenimente deosebite sau cu urmări grave. Oamenii legii au desfășurat activități preventive pe raza județului, prioritatea acestora fiind menținerea ordinii și liniștii publice pe teritoriul de competență.

Sâmbătă noaptea, în intervalul orar 01:00 – 05:00, poliţiştii covăsneni au desfăşurat o acţiune pe raza municipiului Sfântu Gheorghe, pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în zona discotecilor, barurilor şi altor unităţi similare, alături de agenţi de la ordine publică, rutieră, cadre ale Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, şi cu sprijinul Serviciului de Acțiuni Speciale și al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Covasna.

Pe parcursul activităților au fost legitimate 124 de persoane, din care 9 au fost conduse la sediul Poliției pentru diverse verificări, au fost controlate 38 de autovehicule, verificate 4 unități economice și 16 agenți de pază. Urmare a acestor activități, a fost constatată o infracțiune la regimul rutier, au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.400 lei și reținut un permis de conducere.

Polițiștii din județ au fost prezenți pe drumurile publice, desfășurând activități preventive specifice, în perioada de referință fiind constatate 11 infracțiuni rutiere și aplicate 167 sancțiuni contravenționale.

Duminică noaptea, polițiștii din localitatea Băţani au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia se afla un minor în vârstă de 17 ani. Din verificările efectuate a reieșit că acesta nu avea permis de conducere pentru nicio categorie, se afla sub influența băuturilor alcoolice, iar autoturismul îi fusese încredințat spre conducere de către o persoană din localitate Herculian.

Tânărul este cercetat pentru conducere fără permis pe drumurile publice şi sub influența alcoolului.

Articolul precedentRecord de urcări pe pârtiile de schi de la Şugaş Băi în luna ianuarie
Articolul următorStâlp de electricitate dărâmat de un autocamion, pe DN13, la Araci