Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi dimineață, noi avertizări de vânt puternic în zona montană din 18 județe. De vineri, 14 ianuarie, intră în vigoare un cod galben de vânt puternic penntru zone din jumătatea nordică a Moldovei.

Potrivit ANM, avertizarea intră în vigoare joi, 13 ianuarie ora 18.00 și este valabilă până sâmbătă, 15 ianuarie, ora 20.00.

În intervalul menționat, în Carpații Orientali și Meridionali, la altitudini de peste 1500 m, vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 90…110 km/h și zăpada va fi spulberată.

Începând din dimineața zilei de vineri, 14 ianuarie, vântul se va intensifica și în jumătatea nordică a Moldovei, unde vitezele vor depăși 55…65 km/h.

 

De asemenea, din după-amiaza zilei de vineri, 14 ianuarie, în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, viscolind și troienind zăpada. Vizibilitatea va fi foarte redusă.

Articolul precedentÎncă o înșelătorie face victime pe bandă rulantă. „MEȘTERII” lovesc din nou – cum funcționează escrocheria
Articolul următorSalariul mediu pe economie a crescut cu aproape 7% în 2021