Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna a dispus marţi trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui agent din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Covasna, fost împuternicit la conducerea unui post de poliţie, acesta fiind cercetat pentru fals intelectual, uz de fals şi favorizarea făptuitorului.

Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Covasna, în vara anului 2018, agentul ar fi intervenit pe lângă doi angajaţi din subordine pentru a-i determina să nu înceapă cercetarea în cazul unui localnic, depistat sub influenţa băuturilor alcoolice la volanul unei maşini.

Procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui agent de poliţie care, la data săvârşirii faptelor, deţinea o funcţie de conducere, pentru săvârşirea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului, abuz în serviciu (3 acte materiale), fals intelectual (2 acte materiale) şi uz de fals, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 şi 2 Cod Penal. În cauză s-a reţinut că, la data de 01.07.2018, poliţistul (…) a intervenit pe lângă doi dintre lucrătorii de poliţie din subordine, pentru a-i determina să nu îşi îndeplinească îndatoririle de serviciu, respectiv să nu se sesizeze cu privire săvârşirea unei infracţiuni la regimul rutier de către un localnic care fusese depistat în trafic în timp ce conducea sub influenţa băuturilor alcoolice. În ciuda intervenţiei, dosarul penal a fost înregistrat, însă, deşi a fost repartizat pentru soluţionare altui lucrător de poliţie, inculpatul a efectuat acte de urmărire penală în context, contrar dispoziţiilor procedurale”, se arată într-un comunicat al Serviciului Judeţean Anticorupţie Covasna.

Dosarul a fost trimis spre soluţionare la Judecătoria Sfântu Gheorghe.

 

 

Articolul precedentEmilian Dolha nu mai face parte din staff-ul tehnic al Sepsi OSK
Articolul următorMinore din Vâlcea, date în urmărie naţională, găsite în Araci