Consiliul Local Sfântu Gheorghe a votat în unanimitate achiziţia publică a serviciilor de administrare şi întreţinere a iluminatului public din municipiu.

Această soluție înseamnă un serviciu mai organizat, mai precis, mai rapid, în interesul locuitorilor.

La începutul acestui an, Consiliul Local Sfântu Gheorghe a adoptat studiul în urma căruia municipalitatea va apela la serviciile unei firme specializate pentru administrarea serviciului de întreținere a iluminatului public.

După mai multe discuţii de clarificare cu Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, în urma unor probleme de interpretare a legislaţiei, Primăria municipiului Sfântu Gheorghe a lansat în dezbatere publică acest proiect, iar în şedinţa ordinară de la finalul lunii noiembrie proiectul a fost adoptat în unanimitate de Consiliul Local Municipal.

Astfel, Primăria Sfântu Gheorghe va demara procedurile pentru achiziţia publică a serviciului de întreținere a iluminatului public.

Soluţie găsită ca urmare a lipsei de personal

Contractarea serviciilor de iluminat public stradal din Sfântu Gheorghe a fost soluţia găsită de municipalitate ca urmare a lipsei de personal propriu specializat pentru administrarea stâlpilor, becurilor şi a întregului sistem.

În urma unor estimări proprii, în unele zone ale oraşului deficienţele în ceea ce priveşte iluminatul public stradal pot fi rezolvate prin schimbarea becurilor de pe stâlpi, însă în alte zone este nevoie de reparaţii la cablajele stâlpilor de iluminat.

Această soluție înseamnă un serviciu mai organizat, mai precis, mai rapid, în interesul locuitorilor. De exemplu, furnizorul serviciului de întreținere a iluminatului public trebuie să asigure dispecerat, fiind obligat să remedieze orice problemă în maxim 48 de ore, până acum pentru Primărie această perioadă fiind de o săptămână.

Lucrările de dezvoltare a iluminatului public vor rămâne în responsabilitatea Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe.

Articolul precedentMănuși de portar și tricou cu semnăturile echipei Sepsi OSK, licitate online în cadrul unei campanii umanitare
Articolul următorSepsi OSK, învinsă acasă de Botoşani în Liga 1 de fotbal