În perioada 13-19 mai s-a desfășurat acțiunea „Truck&Bus”, pentru verificarea activităților de transport public de persoane și mărfuri. Activitățile s-au desfășurat conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa, simultan, în toate statele membre ale Uniunii Europene,.

Astfel, în perioada menționată, polițiștii au acționat pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și transportului de marfă. Au fost verificate autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și pe cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

La nivelul județului Covasna, polițiștii au oprit în trafic pentru verificări 215 autovehicule făcând parte din categoriile menționate, iar în urma activităților desfășurate au fost aplicate 37 de sancțuni contravenționale. Printre abaterile constatate au fost nerespectarea regimului legal de viteză, dar și nerespectarea obligației de emitere a biletelor de călătorie.

Acțiunile polițiștilor pentru menținerea siguranței traficului rutier continuă și în perioada următoare.

Articolul precedentA început sezonul înțepăturilor de căpușă: 15 persoane au ajuns în ultima săptămână la Urgenţe
Articolul următorCinci accidente în weekend în judeţul Covasna. Trei persoane au fost rănite grav