Domină baschetul feminin românesc, iar acum „își încearcă norocul” și în alte sporturi. ACS Sepsi SIC face pasul următor iar din vara acestui an a început mai multe proiecte, aducând la Sfântu Gheorghe echipe de  ciclism, lupte și handbal.

Două echipe înscrise în Campionatele Naționale de junioare, iar planurile grupării covăsnene în ceea ce privește handbalul duc către formarea unei echipe pentru prima ligă.

Una dintre antrenoarele echipelor de junioare le este o fostă componentă a naționalei, Carmen Cartaș, iar ideea s-a născut în urmă cu câțiva ani când jucătoarele, pe atunci „niște fetițe talentate”, se antrenau la Clubul Sportiv Școlar.

Între timp, cinci dintre ele au fost selectate pentru Centrul Național de Excelență din Brașov, iar unele au ajuns chiar și în lotul national.

Proiectul a fost gândit pe termen lung, iar anul următor, conducerea clubului își propune să consolideze cele două loturi și să își îndrepte atenția și către grupele mici, prin colaborarea cu alte cluburi din județ.

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe domină baschetul feminin românesc, fiind campioană în ultimele patru sezoane și singura reprezentantă a României în cupele europene.

 

Articolul precedentFOTO. Zeci de lăzi cu bere împrăștiate pe șosea, la ieșirea din Tușnad Băi
Articolul următorSepsi OSK încheie anul pe 8 în clasament. 3-1 cu târgoviștenii de la Chindia