La sfârșit de săptămână pe drumurile din județ au avut loc cinci accidente rutiere, soldate cu un mort şi mai mulţi răniţi uşor.

Sâmbătă dimineață, pe DN 10, în apropierea localității Brădet, o femeie de 26 de ani nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de depășire, iar pentru a evita impactul cu un autoturism ce venea din sens opus a efectuat un viraj brusc și a pierdut controlul, răsturnându-se în afara carosabilului, într-o râpă. Șoferița a fost rănită ușor.

Tot sâmbătă, puțin după miezul zilei, pe DN 11, un bărbat de 31 de ani nu a adaptat viteza de deplasare la condițiile de drum și a pierdut controlul asupra direcției, după care a părăsit carosabilul. Conducătorul auto, dar și un pasager din mașină, un bărbat de 64 de ani, au fost răniți ușor.

Duminică dimineață, pe Drumul Comunal 3 între Mărtănuș și Ojdula, un șofer băut a pierdut controlul volanului și a părăsit partea carosabilă, ajungând în albia pârâului. Bărbatul de 50 de ani, care avea o alcoolemie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, s-a ales cu răni ușoare iar acum este cercetat penal.

Duminică seară, în jurul orei 23:50, un bărbat de 55 de ani care circula cu bicicleta fiind sub influența băuturilor alcoolice, pe raza localității Catalina, s-a dezechilibrat și a căzut pe carosabil. Bărbatul a ajuns la spital cu răni ușoare și avea o alcoolemie de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A murit după ce a lovit un cap de pod

Ultimul eveniment rutier a avut loc luni dimineață, în jurul orei 4:20, pe raza localității Catalina. Un tânăr de 23 de ani din Târgu Secuiesc, care conducea un autoturism, a pierdut controlul într-o curbă ușoară la dreapta, a părăsit carosabilul și a lovit un cap de pod. În urma impactului șoferul și-a pierdut viața. Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili toate împrejurările în care a avut loc evenimentul.

Polițiștii covăsneni le recomandă participanților la trafic să circule cu prudență, cu adaptarea vitezei la condițiile de drum și respectarea regulilor privind circulația rutieră. Nu conduceți dacă ați consumat băuturi alcoolice, întrucât vă puneți propria viață în pericol și îi puneți în primejdie și pe ceilalți participanți la trafic.

Articolul precedentRezultate alegeri judeţul Covasna: UDMR câştigă detaşat
Articolul următorLiviu Dragnea, condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare