Joi dimineaţă a fost semnat contractul de proiectare a extinderii Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe.

Este vorba despre o extindere a clădirii principale a Spitalului Judeţean, în care va funcţiona noua secţie UPU, care va fi compartimentată separat pentru adulţi, copii şi imagistică.

„Este un proiect finanţat din fonduri europene. Era nevoie de această investiţie pentru că în 2007, Urgenţa s-a mutat «provizoriu» în locaţia actuală şi speranţa este ca peste 2 ani, după realizarea acestei clădiri, spaţiul de Urgenţe să fie definitiv şi să fie unul corespunzător normelor de astăzi, normelor europene, şi care să asigure fluxurile care sunt necesare pentru a asigura activitatea medicală de urgenţă la cele mai înalte standarde”, a declarat managerul Spitalului, Andras-Nagy Robert.

În urmă cu un an de zile, în noiembrie 2018, Consiliul Judeţean Covasna a fost anunţat că acest proiect este câştigător în cadrul programelor POR, în martie anul acesta a fost semnat contractul de finanţare cu ADR Centru, proiectul ajungând acum la prima fază cu adevărat importantă.

Preţul contractului de proiectare este de 89.000 de lei, valoarea totală a investiţiei de extindere a UPU fiind de 7,9 milioane de lei, care include atât construcţia clădirii, cât şi dotarea cu aparatură modernă.

Articolul precedentFOTO. Serviciul de Ajutor Maltez Sfântu Gheorghe, coronițe de Advent pentru bătrânii singuri
Articolul următorVernisaj şi film documentar la Prefectura Covasna în cadrul evenimentelor dedicate Zilei Naționale