Fundația Comunitară Covasna, care a organizat acțiunea ciclistă Pedalează pentru un scop bun”, a anunțat luni că în urma evenimentului s-au strâns 6.000 de lei. Banii vor fi folosiți pentru achiziționarea unei stații pentru repararea bicicletelor.

Acțiunea „Pedalează pentru un scop bun”  a avut loc sâmbătă, 15 septembrie, la Sfântu Gheorghe, reunind un număr de 62 de participanți, dintre care 18 copii, care au avut de parcurs un traseu de aproximativ 10 kilometri, pe bicicletă. Fiecare tură a fost recompensată cu bani de către sponsori.

La finalul acțiunii, participanții au pedalat, în total, 1920 de kilometri și au strâns astfel suma de 6.000 de lei.

Directorul executiv al Fundației, Bereczki Kinga, a declarat că banii vor fi folosiți pentru achiziționarea unei stații de reparat biciclete, care se dorește a fi montată în centrul orașului Sfântu Gheorghe, până la sfârșitul lunii octombrie, după o consultare cu Primăria.

În cadrul acțiunii „Pedalează pentru un scop bun” au fost organizate diverse activități, care au avut ca scop încurajarea socializării între cei înscriși.

De exemplu, a fost organizată o „masă comunitară”, s-au pregătit aproximativ 300 de  găluște cu prune, iar copiii au putut schimba între ei jucării și haine de care s-au plictisit. Evenimentul a fost, conform organizatorilor, unul de succes.

Acțiunea „Pedalează pentru un scop bun” este organizată de câțiva ani, la Sfântu Gheorghe sau la Târgu Secuiesc, de către Fundația Comunitară Covasna, evenimentul având ca scop, atragerea de fonduri, prin ciclism, pentru implementarea unor proiecte sau inițiative în beneficiul comunității locale.

Sursa foto: Fundația Comunitară Covasna

 

Articolul precedentVIDEO | Un autocamion plin cu pietriş s-a răsturnat pe DN13E în judeţul Covasna
Articolul următorSfântu Gheorghe va avea o hartă gastro-turistică