Numărul virozelor respiratorii a crescut cu 7% în ultima săptămână, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Covasna, care arată că în ultimele zile au fost înregistrate aproximativ 2.300 de cazuri de îmbolnăviri, ușor mai puține față de cele raportate săptămâna precedentă.

Reprezentanții Departamentului de supraveghere şi control al bolilor transmisibile precizează că de la începutul sezonului și până în prezent, în cadrul campaniei de imunizare împotriva virusului gripal s-au vaccinat gratuit peste 4.000 de persoane, reprezentând 55% din totalul celor catagrafiați, iar în ceea ce priveşte gripa, nu au existat suspiciuni sau cazuri confirmate în ultima perioadă.

„Nu avem cazuri suspecte de gripă, iar virozele sunt în creștere cu 7%, avem în jur de 2.300 de cazuri. În colectivități, în perioada aceasta nu există probleme pentru că elevii intră în vacanță, iar la vaccinări am reușit să acoperim 55% din totalul celor catagrafiați, adică avem peste 4.000 de persoane vaccinate, dintr-un total de peste 8.000 catagrafiate în acest sezon. Este o ușoară creștere a virozelor, dar de sărbători numărul va scădea pentru că adresabilitatea populației către medicii de familie va fi mai redusă. Asta înseamnă că, deși vor fi cazuri, pacienții nu se vor prezenta la medic în preajma sărbătorilor”, ne-a explicat reprezentanta DSP Covasna, Igyártó Gabriella.

Aceasta a mai precizat că este de așteptat ca odată cu trecerea sărbătorilor de iarnă, în luna ianuarie, să apară o creștere a cazurilor.

Autoritățile sanitare dâmbovițene au anunțat zilele trecute primul deces provocat de gripă în acest sezon rece, fiind vorba despre un bărbat de 54 de ani, diagnosticat cu gripă, şi care era internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

Potrivit DSP Dâmbovița, pacientul avea condiţii medicale preexistente, era nevaccinat şi a fost internat pe data de 9 decembrie 2019.

Articolul precedentFOTO. 5 medici tineri, aparatură performantă și saloane recent renovate, la secția de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Sfântu Gheorghe
Articolul următorO stradă din Târgu Secuiesc, fără apă din cauza unor reparații