43 de persoane sunt monitorizate la domiciliu, însă până la această oră nu au fost confirmat niciun caz de infectare cu virusul COVID-19, nefiind persoane plasate în carantină, precizează Cancelaria Prefectului judeţului Covasna într-un comunicat de presă emis marţi.

Potrivit sursei menţionate, în cursul serii de luni, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Covasna a trimis pentru analiză o probă de exudat faringian recoltată de la o persoană venită din Italia, iar rezultatul este negativ, persoana nefiind suspectă de virusul COVID – 19.

Le recomandăm cetățenilor care sunt monitorizați la domiciliu să respecte regulile de izolare, să nu părăsească spațiile stabilite și să păstreze permanent legătura cu autoritățile sanitare din zona în care se află (…) Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE 0800 800 358. De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la o linia dedicată +4021.320.20.20”, transmite Cancelaria Prefectului Judeţului Covasna.

Luni, autorităţile au luat decizia introducerii Coreei de Sud și Iranului, dar şi a regiunii italiene Emilia-Romagna pe lista zonelor pentru care se instituie măsura autoizolării la domiciliu, astfel că cetăţenii care ajung în România din aceste regiuni vor fi monitorizaţi pentru o perioadă de 14 zile.

 

Articolul precedentA fost publicat programul etapelor a 3-a și a 4-a play off/out-ul Ligii I de fotbal
Articolul următorFemeie rănită după o tamponare între două mașini, la Sfântu Gheorghe