Cursurile în patru clase de la Colegiul Naţional „Szekely Miko” din Sfântu Gheorghe au fost suspendate până la finalul săptămânii, decizia fiind luată de Direcţia de Sănătate Publică Covasna, în urma unei analize epidemiologice, după ce în ultimele două zile în unele dintre ele chiar și 40% dintre elevi au lipsit de la școală.

Medicul epidemiolog Santa Ferenc din cadrul Departamentului de supraveghere şi control al bolilor transmisibile a precizat că este vorba despre elevi de clasa a 4-a și a 7-a, iar măsura a fost luată pentru prevenirea şi combaterea răspândirii virozelor respiratorii.

A trebuit să închidem patru clase de la Szekely Miko, sunt trei clase de a 4-a și una de a 7-a unde a fost aproape 30% absenteism, mai precis 40%, 34% și 29%. Până la finalul săptămânii am închis pentru că avem nevoie și de sâmbătă și duminică, să fie măcar 5 zile, iar cei care au plecat relativ sănătoși se pot îmbolnăvi încă, și să aibă timp să își revină”, ne-a precizat medicul epidemiolog Santa Ferenc.

Potrivit acestuia, evoluția virozelor respiratorii în județ este în ușoară scădere, cu aproximativ 6,3% în ultimele zile, cele mai multe fiind înregistrate la copii sub 9 ani, iar în ceea ce privește gripa, au fost confirmate 6 cazuri față de 11 în săptămâna precedentă.

După 3 săptămâni în care numărul îmbolnăvirilor s-a ridicat treptat, cu peste 1.000 față de cât era nivelul de bază, deci cam de la 1.950 am ajuns la 3.267, în săptămâna a 4-a a scăzut cu 6,3%. Avem cu 205 cazuri mai puțin, este un semn bun. Sunt 6 cazuri de gripă confirmate în ultima săptămână, față de 11 în săptămâna precedentă. Aceste cazuri sunt la copiii sub 9 ani, pentru că nu au imunitate, nu au trecut prin multe epidemii de gripă și sunt mai vulnerabili”, a mai spus medicul epidemiolog.

Autoritățile au declarat săptămâna trecută epidemie de gripă în România. În ultimele zile s-au înregistrat patru noi decese, astfel că numărul total al persoanelor care au murit de gripă în acest sezon a ajuns la 29.

Articolul precedentReținut pentru 24 de ore după ce a accidentat grav un pieton și a fugit de la fața locului
Articolul următorCum se colectează deşeurile în județele din România!