Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat în şedinţa extraordinară de luni, 25 martie, mai multe proiecte pentru dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii de transport public din municipiu, parte a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă.

Este vorba despre achiziţionarea a 12 autobuze electrice, construirea unui nou depou pentru autobuze la Câmpu Frumos, construirea unui nou pod peste râul Olt, crearea de noi piste pentru biciclete, dar şi implementarea unui sistem de bike sharing.

Sistemul de bike sharing prevede achiziţionarea a 230 de biciclete inteligente mecanice, a şase triciclete pentru persoane vârstnice şi şase pentru persoane cu dizabilităţi, amenajarea a 18 zone pentru parcarea bicicletelor, precum şi a patru staţii de depanare.

Bicicletele vor putea fi închiriate pe baza unor carduri, care vor putea fi cumpărate asemenea biletelor pentru transportul public de călători.

Odată cu acest proiect, va fi construită şi o nouă pistă pentru biciclete în lungime de peste 8 km pe digul râului Olt, între intersecţia pârâului Arcuş cu DN12 şi satul Chilieni, dar şi noi piste pentru biciclete pe străzile Lunca Oltului şi Păiuş David.

Articolul precedentRecoltare de sânge şi Ziua porţilor deschise, joi, la o grădiniță din Sfântu Gheorghe
Articolul următorBugetul Primăriei Sfântu Gheorghe, estimat la peste 130 de milioane de lei