După un lung și anevoios proces birocratic, proiectul de reabilitare a infrastructurii rutiere în stațiunea Covasna, încheiat în vara anului 2017 cu ADR Centru, a trecut într-un final de „ultimul hop”, anunță WE RADIO.

Primăria stațiunii Covasna a emis în luna noiembrie ordinul de începere a lucrărilor pe cele 11 străzi incluse în proiect, urmând ca în funcție de condițiile meteorologice acestea să fie sistate până la primăvară, și reluate „la turație maximă”, potrivit primarului Gyerő József.

Deşi mult mai târziu decât ne-am propus iniţial, şi după un parcurs procedural-birocratic extrem de sinuos, complicat şi anevoios, în luna noiembrie am reuşit în final să încheiem şi contractul pentru serviciul de diriginţie de şantier pentru investiţia cunoscută sub denumirea de cele 11 străzi, finanţată în mare parte din fonduri UE. Tot în noiembrie am emis şi ordinul de începere, iar ca primă măsură, executantul a desfăcut piatra cubică pe str. Şaguna şi, în parte, pe str. Gábor Áron. Pe această din urmă stradă va finaliza săptămâna viitoare ridicarea pietrei. Având în vedere condiţiile atmosferice specifice anotimpului rece, vom suspenda lucrările, urmând ca ele să fie reluate la turaţie maximă primăvara, sau chiar pe parcursul iernii, dacă va fi posibil”, a scris edilul într-o postare pe pagina personală de Facebook.

Detalii, AICI

Sursa: Realitatea de Covasna