Scena Principală de la Zilele Sfântu Gheorghe va fi în acest an gazda unor concerte cum rar s-au mai văzut la marea sărbătoare a oraşului.

În cifre, vorbim despre peste 700 de minute de muzică live, 11 concerte, 7 stiluri muzicale diferite, artişti din 4 ţări, 4 zile de concerte şi 1 foc de artificii uriaş în închiderea sărbătorii.

Programele de pe Scena Principală vor începe joi seară, pe 2 mai, de la ora 20:30 cu un concert al Fanfarei de tineret Kováts András din Reci.

Guess Who, în premieră la Sfântu Gheorghe

Seara de vineri, 3 mai, va fi deschisă la ora 18:00 de trupa locală Térerő (Sfântu Gheorghe – Târgu Secuiesc), urmată la ora 19:30 de o co-producţie România – Ungaria, concertul Bagossy Brothers Simfonic. La ora 21:30 vine rândul hip-hop-ului pe scena Zilelor Sfântu Gheorghe, tânărul şi talentatul Guess Who (Laurenţiu Mocanu) fiind pentru prima oară pe scena noastră.

Seara se va încheia cu concertul trupei ungare 30Y, de la ora 23:00. De aproape 20 de ani, trupa joacă un rol important în muzica maghiară pop și viața festivalurilor, având peste 70 de concerte în decursul unui an. În ultimii 19 ani, formaţia a lansat 11 albume, cu zeci de materiale independente online şi 10 clipuri video.

La fel ca trupa Bagossy Brothers, Teddy Queen sunt o formaţie de succes din Gheorgheni, oraş din care cei trei tineri au plecat în 2017 să cucerească lumea muzicală. Ei vor deschide seara cu un concert la ora 17:30, fiind urmaţi de Freddie (Fehérvári Gábor Alfréd), un cântăreț maghiar  care poate fi (re)cunoscut de public din show-ul de talente „Rising Star” din 2015 din Ungaria.

Prima ediţie cu doi artişti de renume internaţional

Aceasta este prima ediţie a Zilelor Sfântu Gheorghe în care vom asista nu la unul, ci la două concerte ale unor artişti de renume internaţional. Asta pentru că pe lângă deja anunţatul concert Tarja Turunen din data de 5 mai, în seara zilei de sâmbătă, de la ora 21:00 îi vom vedea şi asculta pentru prima oară la Sfântu Gheorghe pe italienii Ricchi e Poveri. În cei peste 50 de ani de carieră, artiștii au lansat 19 albume de studio şi au vândut peste 20 de milioane de discuri, fiind autorii a zeci de hituri care au încântat un întreg continent, precum Sará perché ti amo, Mamma Maria, Acapulco, Voulez-vous danser, Dimmi quando, Che sara.

Seara se va încheia de la ora 23:00 cu concertul Holograf, la fix 10 ani de la ultima lor apariţie pe scena Zilelor Sfântu Gheorghe. Dan Bittman, Edi Petroşel, Mugurel Vrabete, Tino Furtună şi Romeo Dediu vin la sărbătoarea oraşului cu un show ca o declaraţie de dragoste pentru o prietenie de mai bine de 40 de ani între Holograf şi public.

Tarja Turunen şi foc uriaş de artificii pe 5 mai

Ultima seară de concerte va începe duminică de la ora 18:00 cu un moment special şi sensibil alături de Luiza Zan Quartet: All 4 Love. După un concert răsunător la Arenele Romane în toamna anului trecut, cvartetul vine la Zilele Sfântu Gheorghe cu o propunere muzicală pe gustul publicului, aducând aminte de perioada Slang, cu piese funk, R&B și jazz, cu compoziții proprii și aranjamente inedite după piese de Bob Marley, Nancy Wilson, Erykah Badu.

După extragerea Tombolei Zilelor Sfântu Gheorghe, care va avea loc la ora 19:30, ne pregătim pentru (poate) cel mai aşteptat moment al sărbătorii din acest an. Un mega concert pentru fanii din Sfântu Gheorghe şi nu numai, o solistă cu o voce unică şi inconfundabilă, care vine pentru prima oară în această zonă: Tarja Turunen de la ora 20:30. După fosta solistă a trupei Nightwish, va avea loc momentul de închidere a sărbătorii şi un foc de artificii spectaculos de la ora 22:00.

Program complet Scena Principală

2 mai, joi

20:00    Fanfara de tineret „Kováts András” din Reci

3 mai, vineri

18:00    Térerő (RO)

19:30    Bagossy Brothers Simfonic (HU)

21:30    Guess Who (RO)

23:00    30Y (HU)

4 mai, sâmbătă

17:30    Teddy Queen (RO)

19:00    Freddie (HU)

21:00    Ricchi e Poveri (ITA)

23:00    Holograf (RO)

5 mai, duminică

18:00    Luiza Zan Quartet: All 4 Love (RO)

19:30    Extragerea Tombolei Zilelor Sfântu Gheorghe

20:30    Tarja Turunen (FIN)

Moment de închidere a sărbătorii

22:00    Foc de artificii

 

Articolul precedentAproximativ 140 de covăsneni au alergat la Ştafeta Zilei Jandarmeriei Române
Articolul următorSepsi OSK şi Viitorul Constanţa, un nou egal la Sfântu Gheorghe