Porțile Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Mihai Viteazul” al județului Covasna s-au deschis pentru 10 voluntari, dornici de a se alătura salvatorilor covăsneni în îndeplinirea misiunilor în situații de urgență.

Aceștia au participat cu interes atât la partea introductivă, teoretică cât și la vizualizarea tehnicii din dotarea instituției. Sunt tineri și sunt pregătiți să facă față unor provocări noi, sunt dispuși să ajute și foarte interesați să învețe, să știe cât mai multe lucruri despre atribuțiile salvatorului din pasiune.

După parcurgerea programelor de pregătire, activităţile derulate alături de efectivele ISU Covasna vor consta în participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului-ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv.

Cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori în proiectul „Salvator din pasiune” trebuie să aibă între 16 şi 65 de ani; să fie apţi din punct de vedere medical; să nu fi fost condamnaţi pentru săvârşirea infracţiuni lor cu intenţie şi să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

Dosarul candidatului trebuie să conţină o cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie a actului de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală şi acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

ImagineImagine

Articolul precedentSepsi-SIC scoate la licitație echipamentul din sezonul trecut și pe cel folosit de căpitanul echipei la Naționala României
Articolul următorRecital de pian interactiv: „Tablouri dintr-o expoziție”, la Sfântu Gheorghe