10 noi autospeciale, care vor fi repartizate structurilor de ordine publică din mediul rural și celor de poliție rutieră, au intrat luni în dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Covasna.

Noile autospeciale urmează să fie utilizate în executarea misiunilor specifice de intervenție la evenimente și patrulare, iar către structuri similare din cadrul inspectoratului au ajuns și alte șase autospeciale primite în luna iunie a acestui an.

Mijloacele de intervenție sunt achiziționate din fonduri provenite de la bugetul de stat și din veniturile proprii realizate de activitatea DRPCIV.

„Creşterea capacităţii de absorbţie a fondurilor europene, prin identificarea şi accesarea unor linii de finanțare, constituie un obiectiv prioritar al Poliției Române și implicit al Inspectoratului de Poliție Județean Covasna. Astfel, la nivelul instituției a fost constituit un portofoliu de idei de proiecte, urmând ca, după identificarea unor linii de finanțare adecvate, să fie accesate fonduri pentru punerea acestora în practică. Prin implementarea unor proiecte de acest gen se urmărește creșterea gradului de siguranță publică, prin utilizarea unor mijloace moderne de intervenție și cercetare, astfel încât serviciul polițienesc oferit să se ridice la așteptările cetățenilor”, transmit reprezentanţii IPJ Covasna.

Potrivit acestora, până la finalul anului, în dotarea Poliției Române vor intra aproximativ 1.600 de mijloace de intervenție (autospeciale și motociclete).

Articolul precedentÎntrerupere de apă potabilă joi pe mai multe străzi din Sfântu Gheorghe
Articolul următorPeste 21.000 de cereri de înscrieri în Partidul Realitatea. Vă mulțumim!